Intervju med Sofia Sjöberg

Intervju med Sofia från Sofias Inredning

Sofia Sjöberg är tjejen som driver bloggen Sofias inredning och är en ständig favorit hos oss på DEKKA. Hon är bland annat utbildad möbeltapetserare och renoverar ett hus från 1920-talet. En spännande intervju där hon delar med sig av några matnyttiga tips.

Berätta kort om dig själv. Vem är du? Vad gör du?

Jag är en nygift tjej på 28 år som brinner för inredning, loppis och renovering! Till vardags jobbar jag i en färgbutik, men driver företag vid sidan av där jag gör alltifrån samarbeten med företag, inredningskonsultationer och möbelrenoveringar.

Du är utbildad visual merchandiser och möbeltapetserare. Varför valde du att utbilda dig inom just det?

Jag har alltid varit väldigt praktiskt lagd, och att sitta stilla på ett kontor är inte riktigt min grej. Jag gillar att dekorera, piffa och arbeta fram det perfekta resultatet! Till möbeltapetserare läste jag för att jag vill kunna arbeta med händerna och hantverket är verkligen helt fantastiskt!

Du bor i ett renoveringsobjekt från 1920-talet. Vad fick dig att falla för just det huset? Vad är det absolut bästa med ett nästan 100-år gammalt hus?

Både jag och min man ville ha ett renoveringsprojekt som vi kan renovera till ”vårt”. Vi föll för de stora rummen, den stora tomten (nästan 2000m2 mitt i stan) och den underbara stengrunden som huset står på. Det bästa med att bo i ett gammalt hus är att golven knarrar! 😉

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
Jättesvårt att säga, men en blandning mellan modernt och vintage!

Vart hämtar du inspiration ifrån? Har du några bloggar, sajter eller tidningar att tipsa om?

Inspirationen kan man hitta lite överallt. Jag gillar sajten Lovely Life där flera livsstilsbloggare är samlade på ett ställe. Annars gillar jag att sitta och spara bilder i mappar på Pinterest.

Vilken är din inredningsdetalj är din favorit i ditt egna hem?

Svårt att säga för jag har så mycket som jag gillar. Det gråa gamla skåpet som jag renoverat och målat kommer jag aldrig göra mig av med. Annars är jag också väldigt förtjust i en rund spegel från Ikea som jag virat läderskärp runt.

vaser-loppisfynd-eukalyptus-sofiasinredning

Har du något material du föredrar att arbeta med?

Man kan göra väldigt mycket med tapet. Rama in, slå in skokartonger och paket med bl.a. Annars gillar jag ju att ta till penseln så en gedigen trämöbel är nog ändå det bästa!

masterbedroom batikkudde mio sofiasinredning

Vad anser du vara den viktigaste egenskapen eller komponenten i ett hem?

Funktion är såklart viktigt. Dessvärre är jag ju en estet så för mig går ju det vackra före. Det finns många lösningar hemma som mig är mer vackra än praktiskt om man säger så. Men för gemene man så är nog funktionen viktigast. Blanda olika material för att få en skön mix mellan hårt och mjukt är också bra att tänka på.

Har du något favorit DIY-tips att dela med dig av till våra läsare?

Jag upprepar det jag redan sagt – ta vara skokartonger och slå in dem i vackra tapeter. Perfekt förvaring i bokhyllan!

Med jämna mellanrum får vi läsa om dina loppisfynd. Kan du berätta om något eller några av dina absolut favoritfynd hittills?

Det är alltid roligt att hitta någon speciell lampa eller inredningsdetalj. Just nu samlar jag på en serie porslin från Rörstrand. Serien är nog ganska ovanlig men det blir ju liksom som en sport att gå på loppis att leta efter något speciellt.

Avslutningsvis. Vilken inredningsdetalj får vi inte missa i höst?

Var inte rädd för att blanda olika metaller, varför inte unna dig en fin ljusstake i koppar? Var inte heller rädd för att inreda i mörkare färger nu när hösten är här.


Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *