Intervju med Maria från Inredningsvis

I april tipsade vi om några av inredningsbloggarna som vi på DEKKA-kontoret följer. Däribland Maria från Inredningsvis.se. Nu är vi därför extra glada att berätta att vi har fått sätta oss ned för en pratstund tillsammans med Maria.

Berätta kort om dig själv. Vem är du?

Jag heter Maria driver Inredningsvis bloggen som är en aldrig sinande källa av inspiration. Jag började blogga av en ren slump jag träffade min dåvarande kille och bloggkollega Jon som sa att jag va grym på inredning och föreslog att jag skulle blogga om det.

Jag gillade inte ens bloggar innan tyckte bara det var ytliga folks plattform för bekräftelse. När jag väl satte igång var det kul och jag insåg jag hade stor talang för det. Nu fokuserar jag på bloggnischen lyxigt till budgetpris, så att alla kan få fint hemma utan att vara Donald Trump.

Så vi får alla tacka Jon egentligen då det var hans förtjänst att Sveriges bästa inredningsblogg blev till.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

En mix av modern rokoko möter orientmystik ala Marocko. Inredningsdetaljer och färger byter jag ut efter humör och säsong.

Vart hämtar du inspiration ifrån? Har du några bloggar, sajter eller tidningar att tipsa om?

Jag hämtar mest inspiration från nätet via utländska bloggar, Pinterest och bara få svenska sajter som Styleroom. Tyvärr tycker jag Sverige har väldigt tråkig klonad svartvit inredning oftast. Folk inreder inte efter sitt hjärta utan efter vad som är modernt och vad grannen har. Om jag är live hämtar jag inspiration från vackra inredda hotell som Dorsia och Pigalle här i GBG.

Bra utländska sajter är Appartmenttherapy, Lonnymag.com och Houzz som jag faktiskt har blivit gästredaktör för nyss. Ni kommer i Juni att få se min sovrumsmakeover på världens största sida om inredning 🙂

Hur gick dina tankar när du gjorde om ditt sovrum? Har du någon rekommendation till oss som går i “make-over”-tankar?

Köp en stoppad tjock häftad sänggavel bums och sovrummet från not till lyx på en minut. Sedan använd massor av kuddar längst upp i olika färger och former. Använd sängkläder i bra “hotellkvalitet” och tänk på belysning – för den gör en stor skillnad i rummet. Belys exempelvis gardinen med spottar så får du en hotellkänsla direkt. Addera alltid några personliga detaljer eftersom det ska kännas som DITT rum och ingen annans.

fb likes

Vilken inredningsdetalj är din favorit i ditt egna hem?

Det skiftar och just nu är det en vacker beige marockansk golvlykta jag ställt bredvid öppna spisen. Lyktor rekommenderar jag alla att köpa mer för de ger STOR skillnad och mysfaktor i alla rum.

Har du något material du föredrar att arbeta med?

Sammet och siden jag ÄLSKAR siden det har sådan jäkla lyxkänsla. Det nog inte många vet är att jag även har symaskin och gillar sy själv som kuddar och gardiner.

Vad anser du i övrigt vara den viktigaste egenskapen eller komponenten i ett hem?

Att mitt hem har balanserade återkommande färger och inte bara går i svartvitt.

Har du något favorit DIY-tips att dela med dig av till våra läsare?

Sy prydnadskuddar Det är kul och köp loppisfynd, slipa dem och måla om dem själv. Det ger även en känsla av stolthet när man berättar för bekanta senare 🙂

Du skriver inte heller bara enbart om inredning, utan även om resor bland annat. Har du någon rekommendation på resmål i år?

Juan Le Pins på Franska rivieran. Ni bara måste besöka den häriga franska badorten. Underbar LÅÅÅÅNG beachwalk, fiskrätter to die for, URMYSIG liten Fransk by och lyxiga båtar i hamnen man bara kan drömma om men allt har ändå en genuin lugn känsla.

Avslutningsvis. Vilken inredningsdetalj får vi inte missa i sommar?

Hmmm i sommar ingen direkt men däremot bara älskar jag Ikeas nya ide att ladda mobilen på möbler. Nog den smartaste uppfinningen på länge.

Tack för att jag fick vara med i denna intervju och kom ihåg …..MER färg åt folket 🙂


Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *